waarom ik wel oordeel

Waarom ik wel oordeel…

 

Hi mooi mens, ik deel graag even weer een hersenspinsel met je.

Waar ik vaak mensen in de praktijk en in mijn privé leven (en ik zelf) zie worstelen het stukje: GIJ ZULT NIET OORDELEN.

 

In sommige leringen wordt het oordelen van anderen gezien als iets vanuit het ego en niet vanuit de ziel.

Ik ben hier heel passioneel over, omdat ik vanuit mijn perceptie iets totaal anders ervaar en ook zie en weet wat het gevaar van niet OORDELEN kan zijn.

 

 

Op hoger spiritueel niveau kan ik niet oordelen of een ziel bij wijze naar de hel of hemel gaat. Wat iemand zijn karmische lessen zijn, daar is mijn wezen beperkt in ok :) Dat ligt niet in mijn handen maar die van het God.

 

Op aards niveau heb ik het oordelen wel nodig en waarom?

Om viezerikken, psychopaten en andere onzuivere gasten buiten de deur te houden.

 

Mijn instinct (dus ook die van JOU) geeft feilloos aan wie een onzuivere bedoeling hebben. Ik heb vaak zat in mijn leven mensen binnen gelaten waarvan ik direct voelde: dit is geen zuivere koffie, deze persoon heeft echt een onzuiverveld, een dubbele agenda . En toch zat de programmering erin van: JE MAG NIET OORDELEN waardoor ik iemand binnenliet. En wat bleek achteraf mijn instinct en intuïtie hadden gelijk! 

 

Sinds ik: IK MAG NIET OORDELEN  over anderen heb los gelaten  kan ik veel beter navigeren wie ik wel en niet binnen laat. Zo had ik bij een persoon echt een onwijs naar gevoel, ik kon m’n vinger er niet opleggen waar het vandaan kwam. In plaats om in gevecht met mezelf te gaan dat ik altijd in liefde moet zijn accepteerde ik het gevoel dat er iets niet klopte. En elke keer wanneer ik deze persoon zag kwam het nare gevoel omhoog, waardoor ik afstand hield. Maar goed ook, deze persoon bleek zijn handen niet thuis te kunnen houden en was grof gezegd een roofdier die misbruikt maakte van zijn positie.

 

Wanneer je dus een naar gevoel van iemand krijgt, iemand je laat twijfelen, in verwarring brengt of je hebt gewoonweg het gevoel dat iets niet klopt of onzuiver is. Luister dan naar jezelf. Jouw lichaam fungeert als een pendel en neemt energie waar uit andermans veld. Het verteld je precies voor wie je moet beschermen.

 

Dus komen oordelen vanuit je ego of ziel?

Ik denk beide.

 

Het ligt aan het oordeel dat je hebt.. oordeel je over materialistische en uiterlijke zaken zoals kleding, woning, cultuur dan zit daar  vaak een zielsles in zodat je geest zich verruimt. Als je het hebt over je instinct en intuïtie kunnen ze ook beoordelen wie je wel of niet binnen laat in je fysieke maar ook geestelijke ruimte. Zo zijn er genoeg bullshit leringen die mensen laten verdwalen op hun levenspad en zijn er genoeg geestelijke /spirituele leraren die misbruik maken van hun machtspositie waardoor de “leerling” gebrainwasht en bankroet overblijft.

 

Jij mooi mens, hebt een bullshit radar in je en ja die oordeelt soms. Negeer het niet omdat je altijd in liefde wilt blijven. Want we zijn hier ook om de duisternis te ontmaskeren en naar het licht te brengen, daarvoor kunnen we niet alles onder de mantel der liefde blijven verstoppen. Als we dat doen, verdrinken we in naïviteit en kunnen mensen met onzuivere bedoelingen hun gang blijven gaan en slachtoffers blijven maken.

 

De kern van de ziel is licht, maar de acties die we vandaag uitvoeren kunnen vanuit duisternis komen waardoor iemand verwijdert raakt van het licht.

Een engel is niet fluffy en een demoon is een meester in manipulatie en kan zich onschuldig voordoet. Beide aspecten zitten in ons en door onze acties, zuiver of onzuiver worden we op ten duur het één of de ander.

 

Namasté,

Deborah